Євросоюз спростив візовий режим з Білоруссю після 5 років підготовки

Поділитися
Євросоюз спростив візовий режим з Білоруссю після 5 років підготовки © 112.ua
Угоди про спрощення візового режиму та реадмісію підписали у січні.

Рада Європейського союзу схвалила підписання угод з Білоруссю про спрощення візового режиму та реадмісію. Угоди набудуть чинності 1 липня, йдеться в повідомленні Ради в середу.

"Сьогодні Рада прийняла рішення про укладення угоди про спрощення візового режиму та угоди про реадмісію з Білоруссю", - наголошується в повідомленні. "Білорусь буде поінформована про укладення цих угод, які набудуть чинності в перший день другого місяця після повідомлення. Очікується, що це буде 1 липня 2020 року", - додали в Раді ЄС.

Угода про спрощення візового режиму між ЄС і Білоруссю, як стверджують у Раді, полегшить білорусам процедуру отримання візи, знизить вартість візи 35 євро. Угода поширюється на короткострокові поїздки (не більше 90 днів протягом 180-денного періоду).

Угода про реадмісію встановлює чіткі зобов'язання та процедури для країн-членів ЄС і Білорусі щодо реадмісії громадян, які незаконно проживають на території іншої сторони без дозволу.

Читайте також: "Шахтар" має намір продати одного з бразильських легіонерів – ЗМІ

Білорусь і Євросоюз підписали угоди про спрощення візового режиму та реадмісію в січні 2020 року після п'ятирічної підготовки. Білорусь і ЄС почали переговори щодо угоди про візи та реадмісію в 2014 році. Проте з ряду причин узгодити документи сторони, швидко не змогли і підписали їх 8 січня 2020 року. Церемонія відбулася в Брюсселі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі