З пам'ятника Калашнікову у Москві видалили креслення німецької гвинтівки

Поділитися
З пам'ятника Калашнікову у Москві видалили креслення німецької гвинтівки Автори пам'ятника прибрали схему фашистської гвинтівки © Газета.ру
Демонтажу конструкцій для цієї операції не знадобилося.

Фахівці майстерні скульптора Салавата Щербакова прибрали зображення креслення німецької гвинтівки з плити у підніжжі пам'ятника Михайлу Калашнікову, до понеділка там з'явиться нове креслення, повідомили в Російському військово-історичному суспільстві агентству ТАСС.

"Помилку в кресленні вже усунули. Фінальні роботи з нанесенням коректного зображення будуть закінчені до понеділка", - сказала співробітник РВІС Надія Усманова.

Вона також зазначила, що демонтажу конструкцій для цієї операції не знадобилося.

Раніше повідомлялося про те, що на пам'ятнику Михайлу Калашнікову розміщене креслення штурмової гвинтівки Третього рейху. Автомат StG 44 (Sturmgewehr 44) був розроблений конструктором Хуго Шмайссером під час Другої світової війни. На схему німецького автомата на барельєфі пам'ятника в Москві звернув увагу історик Юрій Пашолок.

У Російському військово-історичному суспільстві, яке виступило замовником пам'ятника Калашнікову, визнали, що помилка мала місце, і пообіцяли її виправити.

Михайло Калашніков помер у грудні 2013 року на 95-му році життя. За півроку до смерті написав голові РПЦ Кирилу Гундяєву листа, в якому говорив про свою провину за вбивства людей з автомата, який в Росії вважають його винаходом. У відповідь на покаянного листа Калашнікова патріарх Кирило відповів, що Російська православна церква схвалює АК-47, оскільки він був створений для захисту Батьківщини, а не для терористів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі