Загибель Джорджа Флойда: Суд призначив експоліцейському Шовену мільйонну заставу

Поділитися
Загибель Джорджа Флойда: Суд призначив експоліцейському Шовену мільйонну заставу Дерек Шовен заробляв в поліції близько 60 тисяч доларів на рік © abc7news.com
Дерека Шовена і всіх участникоа затримання Флойда звільнили з поліції.

Колишнього офіцера поліції Міннеаполіса Дерека Шовена, обвинуваченого у вбивстві Джорджа Флойда, заарештували з правом звільнення під заставу, передає CNBC.

У понеділок, 8 травня, суд округу Хеннепін (штат Міннесота, США) задовольнив клопотання захисту обвинуваченого і дозволив звільнити його з-під варти, встановивши суму застави – 1 млн доларів. Згідно з рішенням суду, після звільнення під заставу Шовен буде зобов'язаний брати участь у судових засіданнях, здати особисту зброю, боєприпаси і дозвіл на неї, а також не працювати в поліції і охоронних агентствах до завершення процесу.

При внесенні 1 млн 250 тисяч доларів застави Шовена можуть звільнити без додаткових умов, за винятком зобов'язання з'являтися до суду за викликом.

Зазначимо, що середня річна зарплата офіцера поліції в США становить близько 60 тисяч доларів.

Дерек Шовен брав участь у засіданні з допомогою відеозв'язку. Наступне призначене на 29 червня.

Читайте також: Майже всі померлі від коронавірусу мали супутні захворювання – Ляшко

25 травня поліцейські затримали 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда. Поліцію викликав господар магазину, який запідозрив, що клієнт запалтил за сигарети фальшивою 20-доларової банкнотою.

При затриманні офіцер поліції Дерек Шовен тиснув на шию Флойда коліном, чоловік скаржився, що він не може дихати. Флойд помер у реанімації, а відео його затримання потрапило в інтернет.

Вбивство афроамериканця спровокувало масові протести і заворушення.

У ніч на 22 травня протестувальники прорвалися в будівлю відділення поліції в Міннеаполісі і підпалили його.

Чотирьох поліцейських, які затримували Флойда, звільнили 26 травня. Шовену пред'явили j,винувачення у вбивстві другого ступеня, іншим інкримінують пособництво і підбурювання до вбивства.

Заворушення в США супроводжуються пограбуванням магазинів і супермаркетів, погромами і підпалами приватної і федеральної власності. У десятках містах ввели комендантську годину, для підтримки порядку в міста ввели Національну гвардію.

Під час масових заворушень в США загинули як мінімум 11 людей.

Детальніше про ситуацію в США, причини наслідки протестів читайте d статті Олексія Коваля "Американська демократія після смерті Джорджа Флойда" у ZN.UA.

Поділитися
Дивіться спецтему: Протести через смерть Джорджа Флойда
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі