Заново проголошені інтереси США оформилися в цінності справедливого світоустрою — експерт

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Заново проголошені інтереси США оформилися в цінності справедливого світоустрою — експерт © Facebook/ U.S. Embassy Kyiv Ukraine
Це не означає, що світ став справедливий. США сприймають світ, як він є, а не яким би його хотіли бачити – але у США сформувалося бачення цього справедливого світу.

Промова віце-президента США Майка Пенса на Мюнхенській конференції з безпеки, з одного боку, звучала як агітація за Дональда Трампа в черговому передвиборному ралі. Але з іншого – вона переконливо, нехай жорстко, доводила американську правоту з ключових питань, які ще два роки тому здавалися провокаційними, такими як вирівнювання торгових дисбалансів, обов'язкові для союзників 2% ВВП на оборону, "Джавеліни" для України, зупинка "Північного потоку 2". Ще раз було повторено, що США не можуть захищати західних союзників, коли вони все більше залежать від Сходу, пише завідувач відділом Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак у статті для DT.UA.

Автор зазначає, що Пенс приїхав до Мюнхена після Варшави, куди він привіз контракт на нові ракети для Польщі і взяв участь у важливій конференції щодо Ірану, на якій Ізраїль та Арабські країни в один голос говорили, що не Сирія і не Палестина, а саме Іран є ключовою проблемою регіону. Про це Пенс говорив у своїй промові в Мюнхені.

"Але найбільше часу віце-президент США присвятив порятунку Венесуели, надзвичайно багатої, за його словами, країни, яку розорив політичний режим", - пише Їжак.

Плескали Пенсу не особливо, продовжує експерт, але сенс сказаного змусив замислитися.

"За два-три роки заново проголошені американські інтереси оформилися в цінності справедливого світоустрою. Це не означає, що світ став справедливим, - Пенс нагадав тим, хтоо зібрався, що США сприймають світ, як він є, а не яким би його хотіли бачити, але в США сформувалося бачення цього справедливого світу. У ньому немає "Північного потоку 2", Північна Корея без'ядерна, Венесуела демократична, в України є "Джавеліни" і свобода завжди перемагає. Не можна сказати, що всі деталі американського бачення помітні, але зрозуміло, що воно є і наполегливо втілюватиметься в реальному світі, продовжуючи виводити його із зони комфорту", - резюмує Їжак.

Детальніше про Мюнхенську конференцію з безпеки 2019 року читайте у статті Олексія Їжака "Вільна головоломка" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі