Кращі виступи "Євробачення-2019": Нідерланди, Італія і Росія

19 травня 04:30

Переможцем конкурсу в цьому році став Дункан Лоренс.

 

У Тель-Авіві завершився Міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2019", переможцем якого став представник Нідерландів Дункан Лоренс. Примітно, що співак з самого початку був фаворитом у букмекерів і не поступався нікому пальму першості.

За підсумками голосування глядачів і національних журі він набрав 492 бали. На другому місці розмістився представник Італії Махмуд (465 балів), а замикає трійку лідерів Сергій Лазарєв з Росії (369 балів).

DT.UA пропонує згадати виступи першої трійки фіналістів конкурсу.

Україна відмовилася від участі в "Євробаченні" в цьому році. Співачка MARUV (Анна Корсун), яка перемогла у Нацвідборі 23 лютого, відмовилася представляти Україну після вивчення пунктів договору, які вона вважає "кабальними". Співачка, яка гастролює в РФ, заявила, що не бажає бути "битою на політичній арені".

Ім'я представника від України планували оголосити 26 лютогопісля того, як НОТУ і команда MARUV не дійшли згоди щодо умов контракту. Разом з тим, група Freedom Jazz, яка посіла друге місце, відмовилася представляти Україну на пісенному конкурсі в Тель-Авіві. Також від участі в конкурсі відмовилася група KAZKA, яка посіла третє місце в Національному відборі.