Пішов з життя учасник "Монті Пайтон" Террі Джонс

22 сiчня 15:17

Тривалий час комік боровся з деменцією.

 

Учасник комедійної групи "Монті Пайтон" Террі Джонс (Теренс Грем Перрі Джонс) помер у віці 77 років, повідомляє ВВС з посиланням на його агента. Відзначається, що комік пішов з життя в своєму будинку в Лондоні ввечері 21 січня.

"Террі пішов з життя 21 січня у віці 77 років після довгої, неймовірно хороброї, але завжди з хорошим почуттям гумору, боротьби з рідкісною формою деменції. Поруч з ним знаходилася його дружина Анна Содерсторм", - йдеться в заяві сім'ї Джонса.

Рідні коміка також висловили надію, що незабаром хвороба, від якої він страждав, буде повністю подолана, а також попросили поважати приватне життя в непростий час.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Група "Монті Пайтон" була заснована у 1969 році. До неї входили шість осіб: Террі Джонс, Джон Кліз, Майкл Пейлін, Грем Чепмен, Ерік Айдл і Террі Гілліам.

Коміки випускали популярну телепередачу "Літаючий цирк Монті Пайтона", а також зняли три повнометражних фільми "Монті Пайтон і Священний Грааль" (1975), "Життя Брайана" (1979) і "Сенс життя за Монті Пайтоном" (1983).