Річницю падіння Берлінської стіни відзначать великим рейвом

30 жовтня 18:19

27 вечірок пройдуть у 27 клубах міста.

 

Клуби Берліна за підтримки влади міста мають намір провести 9 листопада масштабну вечірку, яка буде присвячена падінню стіни, що розділяла місто. Як повідомляє Bird in flight, очікується, що на Європейську клубну ніч приїдуть учасники з Грузії, Польщі, Бельгії, Швейцарії, Франції, Великої Британії та інших країн зі всього континенту.

Всього буде організовано 27 вечірок, які пройдуть у 27 різних клубах міста. Перед початком буде оголошено "Маніфест клубної культури", що зобов'язує учасників дотримуватися спільних цінностей. Європейську клубну ніч відкриє мер Берліна Міхаель Мюллер. Вхідний квиток коштуватиме від 5 до 15 євро.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Берлінська стіна була побудована за наказом керівництва СРСР у 1961 році і розділяла дві частини міста. Прикордонникам було наказано стріляти по людях, які намагалися подолати стіну зі східної сторони. За різними даними, було застрелено від 125 до 200 осіб, які намагалися покинути НДР. Стіна проіснувала до 9 листопада 1989 року. Вона є одним з найяскравіших символів Холодної війни і поділу Берліна.