У Києві презентували виставку картин, які виявляють темперамент

03 жовтня 00:51

Художниця Ірина Бекетова презентувала виставку "Квіткова душа".

 

МВЦ Музею історії міста Києва та Ірина Бекетова представили фотовиставку "Квіткова душа".

Квіти завжди були знаковим елементом у мистецтві. Від давньоєгипетських настінних зображень лотоса до глибокого символізму на картинах Джорджії О"Кіф вони не лише слугують естетичним фрагментом, а й несуть неабияке смислове навантаження. Філософія квітів не залишила байдужою і фотохудожницю Ірину Бекетову. Вона займається макрозйомкою вже 11 років і свій стиль визначає як фотоімпресіонізм. Побачити незвичайне у звичайному і поділитися цим з глядачем - основне завдання, яке ставить перед собою мисткиня.

В експозиції представлено 15 фотографій на полотнах. Кожна з них дивує своєю легкістю, плавністю ліній і тональних переходів. Художниця впевнена, що картина - це, в першу чергу, енергетика. Якісь роботи змушують нас довше затримати погляд, зупинитися і подумати, інші лишаються непоміченими.

Ірину зацікавила така закономірність, тому для відвідувачів виставки вона підготувала тест. Визначившись з тим, яка картина найбільше подобається, усі охочі зможуть прочитати інформацію про свій темперамент і краще зрозуміти себе.