Аеропорт "Бориспіль" взяв перший кредит на відновлення

29 травня 12:36

Авіаційна галузь суттєво постраждала від коронакризи.

 

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" домовився про кредит у 10 мільйонів доларів від Альфа-Банку. Про це заявив генеральний директор "Борисполя" Павло Рябікін.

"Доходи підприємства впали більш ніж на 90%, і ми змушені звертатися за допомогою до держави і фінансовим партнерам. Альфа-Банк - комерційний банк, який підтримав нас кредитними коштами. Завдяки цій підтримці ми зможемо поступово відновлювати свою діяльність", – сказав він.

У "Борисполі" зазначають, що були змушені шукати додаткове фінансування для підтримки діяльності, оскільки авіаційна галузь зазнала найбільших втрат в умовах карантину.

Читайте також: Аеропорти "Бориспіль" і "Львів" отримали пільги на 2020 рік

Нагадаємо, що міжнародний аеропорт "Бориспіль" є найбільшим в Україні із загальною займаною площею близько 1 тис га. Має дві злітно-посадочні смуги: одну - довжиною 4 тис. м, шириною 60 м, другу - довжиною 3,500 тис м, шириною 63 м. На його території розташовані чотири пасажирські термінали і поштово-вантажний комплекс.

З 24 березня 2020 року в Україні були закриті всі аеропорти, крім "Борисполя". Кабінет міністрів України затвердив розпорядження про введення карантинних заходів по всій території України.