Через Україну курсуватиме вантажний потяг з Китаю в Словаччину

08 жовтня 20:54

З Китаю в Словаччину і назад курсуватимуть 4 пари контейнерних поїздів щомісяця.

 

Акціонерна компанія Укрзалізниця почала забезпечувати регулярні маршрути транзитного поїзда Metrans з Китаю в Словаччину по території України.

Як повідомила прес-служба Укрзалізниці, перший контейнерний поїзд з китайського міста Сіань в словацьке місто Дунайська-Стреда курсував по території України 27-29 вересня і був сформований з 44 сорокафутових контейнерів.

"Metrans переорієнтувала вантажопотік по цьому маршруту з польської території на українську. Маршрут через Україну коротше на 520 км, ніж по території Польщі, що сприяє економії коштів відправника. Завдяки активній позиції Укрзалізниці Metrans вибрала маршрут саме через Україну", - йдеться в повідомленні.

Попередньо планується, що з Китаю в Словаччину і назад курсуватимуть 4 пари контейнерних поїздів щомісяця.

"У жовтні планується відправити два наступних", - йдеться в повідомленні.

Раніше прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив про те, що залізнична інфраструктура на сьогоднішній день повністю виснажена і далі нормально функціонувати не в змозі.

Нагадаємо, що 18 січня 2017 року Кабінет міністрів на позачерговому засіданні затвердив новий статут ПАТ "Укрзалізниця", згідно з яким Міністерство інфраструктури втратив право бути органом управління УЗ. Рішення з усіх питань мали оформлятися відповідним актом Кабінету Міністрів України.

Проте вже в жовтні 2017 року Окружний адмінсуд Києва визнав незаконною постанову уряду, якою "Укрзалізницю" було виведено з підпорядкування Мінінфраструктури.