Ціни на нафту зростають другий день поспіль після заяви Трампа

03 квiтня 10:54

Гравці ринку очікують угоду між Росією і Саудівською Аравією.

 

Ціни на нафту еталонних марок зростають у четвер, 2 квітня. Причому ціни ростуть другий день поспіль на тлі заяви президента США Дональд Трамп про те, що найближчим часом буде укладена угода, яка покладе кінець цінової війни між Саудівською Аравією і Росією.

Станом на 16:00 ф'ючерси на нафту марки Brent виросли на 8,93% до 26,95 доларів за барель, а WTI - на 10,00% до 22,34 доларів за барель. На це вказують дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Хоча російська нафта Urals з поставкою у Північно-Західну Європу (СЗЕ) 2 квітня подешевшала ще $ 2,25 до $ 10,54 за барель. Про це повідомляє Argus Media.

Вартість партій Urals обсягом по 80 000 т в Середземномор'ї також зменшилася в середу на $ 2,25/барель до $ 12,79 за барель (Argus fip), що є мінімальним значенням з березня 1999 року.

Трамп вважає, що країни конфлікту протягом "кількох днів" укладуть угоду. Це автоматично призведе до зниження видобутку та відновлення зростання цін.

Читайте також: Президент США розповів про домовленості щодо зниження цін на нафту

Нагадаємо, що поставки сирої нафти в Саудівську Аравію зросли до більш ніж 12 мільйонів барелів на день. Днями закінчився термін дії угоди про скорочення світових поставок нафти, що зняло обмеження на видобуток з боку членів ОПЕК, Росії та інших виробників.

Повідомлялося, що у світі утворився дефіцит місць для зберігання нафти.

Міністерство енергетики США дозволило приватним нафтовим компаніям орендувати державні надзвичайні сховища нафти, виконуючи розпорядження президента Трампа про накопичення максимальних запасів нафти.