Фонд гарантування продає великий пул банків-банкрутів лише за 350 мільйонів

08 листопада 13:31

Торги призначені на 4 грудня.

 

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у грудні виставить на торги за 351,22 млн грн великий пул, який складається з активів трьох неплатоспроможних банків - "Дельта Банк", "Банк "Фінанси та Кредит" і "Надра". Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування.

"4 грудня 2019 на майданчику DebtX призначені торги чергового мегапула з початковою ціною 351,22 млн грн, що включає в себе активи, які виставлялися на продаж у складі 1-1,5-мільярдних пулів, і які не були викуплені. І також, кожен актив попередньо до десятка разів виставлявся на індивідуальні торги. Прострочення по всіх кредитах становить у середньому більше 3 років", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що багато активів взагалі не мають застави, у багатьох існують проблеми із заставою, наприклад, обтяження в рамках кримінального провадження. Не рідко застава виводилася через схеми з цінними паперами або іншим способом.

Повідомляється, що пул був сформований календарним підходом. До його складу входять права вимоги та інші майнові права за кредитними договорами, які укладені з суб'єктами господарювання та фізичними особами, а також дебіторська заборгованість.

Повідомлялося, що Фонд гарантування хоче до 2027 року підвищити суму гарантованого відшкодування до 100 000 євро в гривневому еквіваленті. До кінця 2019 року планується перше підвищення.