Кабмін створив робочу групу з питань співробітництва УЗ з німецьким Deutsche Bahn

25 сiчня 22:31

Українська сторона продовжує переговори з німецькими колегами для визначення самої моделі подальшого співробітництва.

 

На засіданні уряду створили робочу групу для обговорення деталей співпраці Укрзалізниці з німецьким Deutsche Bahn. Про це повідомляє Урядовий портал.

"Нам важливо, щоб підписаний на початку лютого документ про співпрацю з Deutsche Bahn враховував всі важливі аспекти, включаючи політику безпеки і соціальну складову. Ми усвідомлюємо, що Укрзалізниця - це стратегічно важливий для країни об'єкта. Тому зараз проводимо консультації з усіма зацікавленими сторонами, щоб почути всі думки", - прокоментував прем'єр-міністр Гончарук.

До складу робочої групи увійшли представники Мінінфраструктури, Укрзалізниці, профільного транспортного комітету ВР, ключових бізнес-асоціацій та профспілок.

Гончарук зазначив, що українська залізниця залишається під повним контролем держави, тому пріоритет Уряду - захистити інтереси всіх людей, які працюють в компанії і створити сучасну, комфортну і безпечну дорогу, грунтуючись на німецькому досвіді.

Зараз українська сторона продовжує переговори з німецькими колегами для визначення самої моделі подальшого співробітництва.

Раніше в Кабміні повідомили про те, що "Дорожня карта" партнерських домовленостей з національним оператором залізниць Німеччини Deutsche Bahn AG буде підписана 5 лютого 2020 року.