Керівників банку підозрюють у розтраті 80 мільйонів гривень — прокуратура

18 жовтня 19:25

Службовці банку склали фіктивний кредитний договір з підприємством.

 

На Дніпропетровщині двох керівників комерційного банку підозрюють у розтраті 80 мільйонів гривень. Про це в п'ятницю, 18 жовтня, повідомила прокуратура області.

Як встановило слідство, службовці банку склали фіктивний кредитний договір з підприємством, на підставі якого останній отримав від банку кошти в сумі 80 млн грн.

"У подальшому зазначені кошти позичальник не повернув. У 2019 році сума нарахованої заборгованості склала понад 89 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Підозрюваним повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених статтею "розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах".

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу, досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Раніше повідомлялося про те, що керівника одного із структурних підрозділів київського банку затримали при отриманні 5 тисяч доларів хабара.

Також українськими правоохоронцями за рік викрито та задокументовано майже сім тисяч (6923) фактів отримання посадовими особами неправомірної вигоди.