Кількість українців скоротилася на 1,5 мільйони з початку року – Дубілет

10 жовтня 13:48

Це попередні дані, на яких уряд має намір побудувати публічні "дашборди", на яких в майбутньому суспільство буде оцінювати роботу влади у довгостроковій перспективі.

 

Міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет в четвер повідомив про те, що кількість українців з початку поточного року скоротилася на півтора мільйона осіб.

"З початку року кількість українців, що проживають на нашій території, скоротилося на 1,5 млн осіб. Бачимо масове повернення українців додому в кінці квітня – на початку травня на європейські та українські свята. Після цих свят негативний тренд зменшився, але все одно присутній. Повертатися додому теж стало більше людей", – написав Дубілет у Telegram-каналі.

За його словами, це попередні дані, на яких уряд має намір побудувати публічні "дашборди", на яких в майбутньому суспільство буде оцінювати роботу влади у довгостроковій перспективі.

Він підкреслив, що з України їде більше, ніж приїжджає, і помирає більше, ніж народжується.

"Виявилося, що їх у потрібному вигляді немає. Працюємо зараз разом з прикордонною службою України над статистикою щодо перетину кордону та з Мін'юстом - по народжуваності/смерті", – повідомив Дубілет.

Раніше повідомлялося, що кількість українських заробітчан у Польщі збільшилася в п'ять разів - за п'ять років кількість українців у Польщі зросла з 320 тисяч до 1,5 мільйона людей.

Докладніше про міграцію українців читайте у спецпроєкті DT.UA "Кровотеча".