На аудит "Укроборонпрому" виділили 32 млн гривень

22 травня 13:19

Також до парламенту внесуть законопроект про розкриття фінансової діяльності концерну.

 

Кабінет Міністрів України виділив 32 мільйона гривень на проведення фінансового аудиту державного концерну "Укроборонпром". Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив на засіданні уряду у середу.

"Ми виділяємо сьогодні на поворотній основі 32 мільйона гривень для "Укроборонпрому" для того, щоб "Укроборонпром" розпочав глибокий фінансовий аудит своєї діяльності", - сказав прем'єр.

Також, за його словами, у середу, 22 травня, до парламенту буде внесений проект закону щодо прозорої роботи Концерну у всіх питаннях, що стосуються військової тематики і закупівель у цій сфері.

Нагадаємо, га попередньому засідання уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що державний концерн "Укроборонпром" впродовж десяти днів має завершити підписання усіх угод з аудиторськими компаніями та розпочати аудит концерну.

Як повідомлялося, міжнародний аудит держконцерну планувався ще в 2017 році, проте "завис" на тендері. На аудит передбачалося виділити 130 мільйонів гривень. У тендері на проведення міжнародного аудиту держконцерну "Укроборонпром" в системі ProZorro подали заявки12 світових аудиторських компаній.