Порошенко переписав частину Roshen на сина

07 листопада 13:36

У корпорації підтвердили інформацію.

 

Колишній президент, народний депутат Петро Порошенко почав переписувати кондитерський бізнес, зокрема корпорацію Roshen, на старшого сина Олексія. Так, у корпорації не стали спростовувати інформацію, що Порошенко перереєстрував частину свого кондитерського бізнесу Roshen на старшого сина, повідомляє "НВ Бізнес".

"Про причини, то це - питання до бенефіціарів", - заявили в пресслужбі журналістам видання.

Раніше Центр протидії корупції з посиланням на Відкритий реєстр національних громадських діячів оприлюднив дані про те, що станом на 6 листопада бенефіціаром компанії ТОВ Центрально-Європейська кондитерська компанія значиться Олексій Порошенко - старший син експрезидента.

Це підтверджує Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Там зазначено, що контроль над ЦЕКК перейшов до Порошенка-молодшому в результаті отримання корпоративних прав на нідерландську Roshen Europe B. V., яка володіє 85% ЦЕКК. Раніше Roshen Europe B. V. належала Порошенко-старший, згідно з його останньою декларації.

Зазначимо, що кондитерський бізнес Порошенка Roshen є одним з найвідоміших компаній колишнього президента. Компанію заснували в 1996 році, об'єднавши півдюжини виробників шоколаду, печива і тортів. Пізніше Roshen став найбільшим в Україні кондитером і великим гравцем у регіоні, з фабриками в Росії, Литві та Угорщині. Навесні цього року Roshen увійшов в топ-10 найдорожчих брендів України.