Приватбанк представив нових членів спостережної ради фінустанови

23 травня 14:14

Наглядова рада розпочне роботу з 14 червня 2019 р.

 

У наглядову раду державного Приватбанку увійшли три нових спеціаліста зі світовим досвідом банкінгу та фінансів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Приватбанку.

Наголошується, що обрані члени наглядової ради почнуть фактичне виконання повноважень з 14 червня 2019 р.

Новими незалежними членами спостережної ради банку затверджено: міжнародний радник Управління технічної допомоги Казначейства США, в минулому експерт-консультант МВФ Шерон Позови; колишній генеральний директор по операціях Citi (Єгипет) і член наглядової ради Citi Bank (Україна) Надір Шейх і Еран Кляйн, у минулому займав керівні посади в Commerzbank (Великобританія), Citibank (Великобританія), WestLB (Японія) і Deutsche Bank (Японія).

Також до складу наглядової ради Приватбанку увійшли переобрані автор програми реформування банківської системи Туреччини Енгін Анкчакоча, керуючий партнер інвесткомпанії Apollo Management Андреа Манетта і фінансист, автор реформи фінсектора в Ірландії Стівен Силиг.

За словами Енгіна Анкчакоча, ключовим пріоритетом нової наглядової ради є продовження роботи, спрямованої на ефективне виконання Стратегії розвитку Приватбанку, з особливим акцентом на підтримку незалежності банку, подальше підвищення його прибутковості і привабливості для потенційних інвесторів.

Після реформи 2018 року з удосконалення системи корпоративного управління у державних банках затверджені наглядові раді будуть складатися з 9 членів, 6 з яких є незалежними. Відповідно до положень статуту глава наглядової ради буде обраний більшістю голосів серед незалежних членів на першому засіданні.

Раніше повідомлялося, що Кабмін затвердив склад наглядових рад державних Приватбанку, Укрексімбанку та Ощадбанку.