Шахтарі Луганська написали до Києва термінову телеграму

09 жовтня 01:14

Шахтарі вимагають погасити борги із зарплат і погрожують приїхати на страйк в Київ.

 

У Луганській області шахтарі відмовляються спускатися в забій, вимагаючи погасити борги. Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, у вівторок, 8 жовтня, в першу зміну припинили видобуток вугілля гірники ДП "Шахта "Новодружеська", що входить до складу ВАТ "Лисичанськвугілля". Вони відмовляються приступати до роботи, вимагаючи погашення заборгованості по заробітній платі.

"Гірники сусідньої шахти імені Р. Капустіна у місті Привольнянске попередили адміністрацію підприємства, з другої зміни також припинять роботу. Між тим на шахті "Гірська" ДП "Первомайськвугілля" вже другу добу не спускаються в забій гірники. Їх вимога аналогічна - погашення заборгованості по заробітній платі. Шахтарі налаштовані рішуче. А тому, якщо найближчим часом не заплатять зароблене важкою працею, протестні дії вони готові перенести в столицю", - написав Волинець.

Він зазначив, що про ситуацію повинен знати прем'єр-міністр Олексій Гончарук, йому направили телеграму з вимогами.

"Щодо більш 25 000 гірників порушено конституційне право на своєчасну оплату праці. Десятки тисяч шахтарських сімей позбавлені засобів до існування. Вже почалися стихійні акції протесту в Луганській і Донецькій областях. Якщо завтра, 9 жовтня, на засіданні Кабінету міністрів не буде прийнято необхідних рішень - відповідальність за масові протести повністю ляже на уряд", - заявив глава профспілок.

Раніше повідомлялося про те, що шахтарям виділять 1 млрд гривень на погашення боргів по зарплатах.