Світовий банк підтримав земельну реформу в Україні

09 листопада 23:55

У банку вважають, що відкриття ринку землі піде на користь фермерам.

 

Світовий банк підтримує керівництво України в його планах щодо відкриття ринку сільськогосподарських земель. Про це йдеться в заяві банку, оприлюдненій в суботу, 9 листопада.

"Земельна реформа потрібна для того, щоб українські фермери могли купувати і продавати землю сільськогосподарського призначення, щоб вони мали доступ до кредитів, мали можливість інвестувати і диверсифікувати джерела своїх доходів, а власники землі могли отримати належний їм прибуток за свій цінний актив. Це піде на користь всім фермерам - малим, середнім і великим, так і землевласникам", - йдеться в заяві.

У Всесвітній банку переконані, що реформа підвищить рівень життя українського народу шляхом розкриття сільськогосподарського потенціалу країни.

"Запланована реформа включає заходи щодо обмеження концентрації землі в одних руках, припинити рейдерські атаки та надати фінансову допомогу малим фермерам. Двох десятиліть закритого ринку та непрозорості, що стимулює корупцію, вистачило всім - пора земельної реформи", - підсумували в організації.

Раніше повідомлялося про те, що в держбюджет-2020 заклали 4 мільярди гривень на підтримку агровиробників. Згідно з планами Кабміну, у першу чергу право на купівлю землі отримають українці, а для іноземців ринок відкриють через 4 роки.

Детальніше про реформу ринку землі читайте в статті "Земельна реформа чи вибоїстий шлях в далеке минуле" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".