Світовий банк придбає частину Укргазбанку найближчим часом – Рожкова

08 листопада 16:15

Це стане першою операцією в процесі скорочення державної частки в банківському секторі.

 

Міжнародна фінансова корпорація з групи Світового банку має намір незабаром увійти в капітал державного "Укргазбанку" . Про це заявила заступник глави НБУ Катерина Рожкова у відповідь на питання hromadske.

"Мінфін працює на сьогоднішній день з IFC щодо входження в капітал Укргазбанку. Це дійсно подія, яка має відбутися найближчим часом. Це буде перша угода і перший реалізований крок щодо того, як держава скорочує свою частку в банківському секторі", - підкреслила Рожкова.

За її словами, держава також працює над тим, щоб залучити приватних інвесторів до інших трьох державних банків.

Зокрема, для того, щоб залучити інвесторів в Ощадбанк потрібно, щоб цей банк увійшов у систему гарантування вкладів фізичних осіб.

Повідомлялося, що угоду про входження Міжнародної фінансової корпорації (IFC) в капітал Укргазбанку може бути підписана до кінця року.

IFC з групи Світового банку може виділити державному Укргазбанку 5-річний позику на 30 мільйонів євро з можливістю конвертувати його в частку в акціонерному капіталі фінустанови в розмірі до 20%.

Ще в травні 2018 року Мінфін допускав, що IFC може увійти в капітал державного "Укргазбанку" до кінця 2018 року.

11 листопада 2017 року Мінфін, IFC і Укргазбанк підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо підтримки приватизації Укргазбанку.