У Запоріжжі обіцяють добудувати міст-довгобуд

08 листопада 01:17

Будівельні роботи зі спорудження мосту не велися 15 років.

 

У Запоріжжі закінчать будівництво мосту, який став "символом корупції та невиконаних обіцянок чиновників". Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

За його словами, будівництво мосту велося 15 років і пообіцяв закінчити будівельні роботи за два-три роки.

"Сьогодні я був на запорізькому мосту. Символ корупції та невиконаних обіцянок чиновників. Міст почали будувати в 2004 році! 15 років. І не побудували. За цей час в Україні змінилося п'ять президентів, відбулося дві революції. Це якийсь треш. Я вже не кажу, що за цей час вартість проекту зросла з 5 до 16,2 млрд грн. Ми в ці ігри грати не будемо!" - написав Гончарук.

Він сказав, що уряд вже знайшов 1,2 млрд грн для початку будівельних робіт. Зараз йде підготовка тендерної документації.

"Всі кажуть, що одну сторону робити два-три роки. Ми впевнені - зробимо через рік-півтора. А весь міст побудуємо за два-три роки", - заявив прем'єр.

Гончарук додав, що роботами з добудови двох мостових переходів, які повинні з'єднати лівобережну частину Запоріжжя з островом Хортиця і Хортицю - з правобережною частиною міста навесні 2020 займеться іноземна компанія.

Він заявив, що з держбюджету-2020 на ці цілі буде виділено 4 млрд грн.

Раніше повідомлялося про те, що Кабмін схвалив залучення 450 мільйонів євро кредитів від Європейського інвестиційного банку на розвиток доріг в Україні.