За час запровадження формули "Роттердам+" Ахметов майже добудував маєток під Києвом – Bihus.info

22 серпня 13:58

Площа нового маєтку олігарха понад 12 тисяч кв.м.

 

Під Києвом олігарх Ренат Ахметов будує маєток площею понад 12 тисяч кв.м. На цій території розташовані кілька будинків, штучні озера, гаражі, альтанки, 20 га лісу. Як повідомляють журналісти проєкту Bihus.info, наразі на території працює техніка й ходять схожі на працівників люди.

Журналісти зазначають, що земля і ця нерухомість є власністю компанії Ахметова "Мета-Капітал". За документами, неподалік від столиці будують "реабілітаційно-оздоровчий комплекс".

"За час запровадження корупційної формули, що витягла з наших з вами кишень мільярди гривень, Ахметов майже добудував свій Версаль", - йдеться у сюжеті.

Зазначимо, 8 серпня САП оголосила підозру шістьом колишнім топ-посадовцям у "справі Роттердам+". Генеральному директорові "ДТЕК Східенерго" Борису Лісовому і гендиректору "ДТЕК Мережі" Івану Гелюху повідомили про підозру 14 серпня.

Солом'янський суд заарештував ексчленів НКРЕКП Володимира Євдокимова і Тараса Ревенка з альтернативою внесення близько 2 млн гривень застави, хоча САП наполягала на значно більшій сумі застави. 20 серпня суд відмовився заочно заарештовувати оголошеного в розшук ексочільника НКРЕКП Дмитра Вовка. 21 серпня суд також відмовився брати під арешт ще одного підозрюваного у справі Володимира Бутовського.

Нагадаємо, 19 липня НАБУ прийшло з обшуками до центрального офісу інвестиційної компанії ICU у Києві. Обшук проводився у межах розслідування "справи Роттердам+".

За інформацією DT.UA, ще в 2014 році Порошенко, Коломойський, Григоришин і Суркіси дійшли думки – ДТЕК Ахметова "йде на розбирання". План був затверджений, але вже в 2015 п'ятий президент України почав ухилятися і коливатися, партнери захвилювалися.

У той самий час НКРЕКП заявила, що терміново треба перейти до вільного ціноутворення на монопольному ринку електроенергії. Так зародився "Роттердам+", за версією слідства НАБУ, - перша половина угоди між Петром Порошенком і Рінатом Ахметовим.

За тією ж версією, другою половиною угоди стала купівля компанією ICU в інтересах Порошенка і з великим дисконтом облігацій компанії ДТЕК. Проводив операцію топ-менеджер ICU Макар Пасенюк, якому належить 45% акцій компанії. Після введення "Роттердам+" акції ДТЕК, яка перебувала на межі банкрутства, здорожчали на 60% і були успішно продані.

Докладніше читайте у статті Юлії Самаєвої ""Роттердам"-хрест Порошенка" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".