Арахамія пов'язав із коронавірусом майбутні перестановки в Кабміні

29 лютого 01:08

Голова президентський фракції знає, кого з членів уряду планують звільнити.

 

Голова парламентської фракції "Слуги народу" Давид Арахамія підтвердив опубліковану ZN.UA інформацію про те, що на наступному позачерговому засіданні Верховної Ради розглядатимуться питання кадрових змін у Кабміні. Перестановки в уряді він пояснив, зокрема, необхідністю боротьби з коронавірусом.

"Насувається економічна криза, начебто... Є можливість епідемії коронавіруса. І треба Кабмін перетворити фактично на штаб. Для того, щоб це був штаб, треба зробити кілька кадрових рішень", - заявив керівник президентської фракції в ефірі телеканалу "Україна" увечері в п'ятницю, 28 лютого.

"Ми хочемо посилити Кабмін, зробити його більш оперативним, більш досвідченим... Когось залучити і когось вилучити, у тому числі", - пояснив депутат.

Арахамія зазначив, що знає, кого з міністрів можуть відправити у відставку. Але називати їхніх імен не став.

При цьому голова фракції запевнив, що кандидатуру Сергія Тігіпка в якості заміну прем'єр-міністру Олексію Гончаруку парламент не розглядатиме.

"Ні. Цього не буде", - пообіцяв політик.

Як повідомлялося спікер Дмитро Разумков на вимогу президента Володимира Зеленського призначив на 4 березня позачергове засідання Верховної Ради.

За даними джерел ZN.UA, темою позачергового засідання стануть кадрові зміни в уряді. При цьому поки жодних рішень, вони обговорюватимуться і прийматимуться на засіданні фракції "Слуги народу".

Основною робочою версією є відставка прем'єр-міністра Олексія Гончарука. У такому випадку Кабміном у статусі в. о. прем'єра керуватиме віце-прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Згідно зі ст. 43 Закону про Кабінет міністрів України, в. о. прем'єра не має права вносити на затвердження кандидатури нових міністрів. Таким чином, версія заміни Гончарука на Шмигаля не витримує критики, якщо ініціатором кадрових перестановок стане Гончарук перед відставкою.