Чинний Кабмін не буде погоджувати звільнення Кличка — прессекретар Гройсмана

14 серпня 10:29

Рішення прийняли після узгодження з членами уряду.

 

Чинний склад Кабінету міністрів України не буде розглядати погодження звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації, повідомив прессекретар прем'єр-міністра Володимира Гройсмана Василь Рябчук.

"Питання погодження звільнення Віталія Кличка обговорили з членами уряду. Прийнято рішення, що чинним складом уряду воно розглядатися не буде", - написав Рябчук на своїй сторінці в Facebook у середу вранці.

Нагадаємо, що Офіс президента звернувся до Кабінету міністрів із проханням внести подання на звільнення голови КМДА Віталія Кличка. Рішення повинні були розглянути на наступному засіданні уряду, які не відбувалися два тиждень поспіль, оскільки прем'єр-міністр Володимир Гройсман був у відпустці.

Кличко назвав ініціативи щодо поділу влади в столиці й усунення його з посади голови КМДА такими, що суперечать законодавству.

На пресконференції Богдан сказав, що до нього приходила людина нібито від одного з "смотрящих" Києва і пропонувала розділити награбовані бюджетні гроші навпіл, при цьому не робити кроків щодо зміни глави КМДА.

Своєю чергою Кличко просив Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальне провадження та перевірити заяви Богдана про те, що йому пропонували $ 20 мільйонів хабара за те, щоб Кличко залишився на посаді голови КМДА.

Детальніше про ситуацію у київській міській владі читайте в матеріалі Інни Ведернікової "Київ: переділ чи перебудова?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".