Чумак відкрив доступ до е-декларацій військових прокурорів

16 вересня 16:57

Рішення Матіоса від 2017 року більше не діє.

 

Головний військовий прокурор України заступник генпрокурора Віктор Чумак в понеділок скасував постанову про застосування заходів спеціальної безпеки від 31 березня 2017р, згідно з яким була забезпечена конфіденційність даних низки посадових осіб військової прокуратури.

"Відтепер інформація про стан військових прокурорів стане відкритою, і кожен громадянин буде мати можливість ознайомитися з нею на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", - йдеться в повідомленні прес-служби Головної військової прокуратури.

Нагадаємо, 14 квітня 2017 року з сайту НАПК зникли декларації підлеглих генпрокурора Юрія Луценка та Анатолія Матіоса. Пізніше виявилось, що вони були засекречені указом тоді головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

У грудні 2017 року Окружний адміністративний суд Києва визнав законним рішення Матіоса про закриття інформації про майновий стан посадових осіб військової прокуратури.