ЦВК оголосила офіційні результати виборів президента

30 квiтня 13:43

Володимира Зеленського оголосили обраним президентом України.

 

Центральна виборча комісія (ЦВК) України сьогодні, 30 квітня, підбила підсумки другого туру виборів президента і оголосила остаточні результати. Протокол про підсумки голосування зачитала голова ЦВК Тетяна Сліпачук. Так, шоумен Володимир Зеленський отримав 73,22% голосів (понад 13,5 млн виборців), чинний глава держави Петро Порошенко – 24,45% (понад 4,5 млн). Зеленського оголосили обраним президентом України.

Документ ухвалили і підписали всі члени Центрвиборчкому, крім відсутньої з поважних причин Ірини Єфремової. Протокол також підписали уповноважені представники обох кандидатів у президенти.

Участь у повторному голосуванні взяли 18 мільйонів 491 тисяча 837 українців (61,37%).

Офіційним оголошенням результатів вважається їх публікація у газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр", яка запланована на 4 травня.

21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента. Володимир Зеленський переміг з великим відривом. Чинний президент Петро Порошенко привітав Зеленського з перемогою, а також пообіцяв не йти з політики і захищати національні інтереси України та досягнення його команди за п'ять років президентського терміну.

Детальніше про передвиборчу кампанію та перемогу Зеленського читайте в матеріалі Олександра Макарова "Солодке, гірке, зелене" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".