ЦВК почала публікувати перші результати голосування

22 квiтня 00:09

Різниця між кандидатами складає понад 45%.

 

Центральна виборча комісія опрацювала вже 8, 07%ектронних протоколів із результатами другого туру виборів президента України. Відповідно до них, шоумен Володимир Зеленський перемагає у 22 з 24 областей України.

За даними ЦВК Володимир Зеленський набирає 72,48% голосів виборів, а чинний глава держави Петро Порошенко – 25,2%.

Також Володимир Зеленський перемагає у 22 областях України, а чинний президент Петро Порошенко має перевагу лише у Львівській та Івано-Франківській областях та на разі в закордонному виборчому окрузі, в якому ще триває голосування. Щоправда за кордоном станом на 00:01 22 квітня різниця між кандидатами складає 0,47%.

За даними ЦВК явка виборів у 198 із 199 округів склала 62,06% виборців.

Зазначимо, що Петро Порошенко відразу після оголошення даних екзит-полів визнав перемогу Володимира Зеленського та згодом привітав суперника телефоном.

Також Володимира Зеленського уже привітали посольство США в Україні, президент Польщі Анджей Дуда та президент Франції Емануель Макрон.

Згідно з попередніми даними Національного екзит-полу у другому турі виборів президента Володимир Зеленський набрав 73 %, а Петро Порошенко 25,5 %.

За даними спільного екзит-полу компаній Kantar TNS і Info Sapiens, який провели на замовлення телеканалу "1 + 1" у другому турі Володимир Зеленський набирає 72,7% голосів, Петро Порошенко - 27,3% голосів.

Результати екзит-полу телеканалу "112-Україна" свідчать про те, що Володимир Зеленський отримав 73,7% голосів виборців, а Петро Порошенко - 26,3%.