Данилюк хотів стати прем'єром — Зеленський

10 жовтня 13:37

Президент каже, що ставився до Данилюка найкраще з усіх членів команди.

 

Президент Володимир Зеленський вважає, що Олександр Данилюк написав заяву про відставку не лише через свою позицію щодо Приватбанку, та заявив, що він хотів очолити Кабінет міністрів.

"У мене є кілька заяв, в тому числі Андрія Богдана, і заява Данилюка в мене була. Він написав заяву про звільнення своєю рукою. Я ж не коментував певні коментарі пана Данилюка. І знаєте чому? Тому що він був людиною яка була зі мною в команді. У мене є принципи і у мене є 100% прозоре розуміння чому він пішов", - заявив Зеленський під час прес марафону в четвер.

При цьому на прохання журналістів розповісти детальніше, Зеленський заявив, що не хоче коментувати людей, які були в його команді.

"Це дуже неетично і неправильно, але заяву він написав. Перед Сполученими Штатами. І багато разів ми говорили, що він може написати цю заяву, тобто це не перший раз ми говорили, що він може написати таку заяву. І він написав", - сказав президент.

"Пан Данилюк знає, що я з повагою до нього відносився, хоча є багато речей, про які не треба говорити, і напевне він очікував від мене, що я не підпишу його заяву. Але я йому сказав чесно: Дивись, є внутрі команди непорозуміння, є твоє бачення, воно твоє особисте. Але мене достала гра, що ви пишете заяви, а потім я їх не підписую, бо я хочу, щоб ви працювали. І тому я сказав, що оці заяви в мене є, а наступні я буду підписувати. Я всіх попередив, починаючи з пана Данилюка", - добавив президент.

"Я не згоден з паном Данилюком, я не згоден. Я до нього ставився найкраще з усіх людей з мого оточення. Я не згоден з Данилюком, що він пішов через Приватбанк. Я гадаю, що це було некоректно", - додав Зеленський та заявив, що це не основна причина, чому Данилюк подав у відставку

"Саша хотів бути прем'єр-міністром України. А я йому сказав чесно: Сань, ти дійсно нормальна людина, але я обрав іншу кандидатуру", - додав Зеленський.

Водночас президент додав, що однією із причин відставки Данилюка стали складні відносини із головою ОП Андрієм Богданом.

Олександр Данилюк написав заяву про звільнення з посади секретаря РНБО перед початком робочого візиту Володимира Зеленського до США для участі у 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. 30 вересня президент звільнив секретаря РНБО.

ЗМІ повідомляли про те, що таке рішення Данилюк прийняв через спроби голови Офісу президента Андрія Богдана впливати на рішення РНБО. Другою причиною відставки Данилюка нібито стало бажання олігарха Ігоря Коломойського отримати компенсацію за націоналізацію "Приватбанку".