ДБР розслідує діяльність Гонтарєвої на посаді керівника НБУ — експерт

17 серпня 14:29

Слідчі встановлюють коло осіб, причетних до внесення змін у нормативно-правову базу Нацбанку, що дозволяє підприємствам ОПК здійснювати перерахування великих сум на рахунки офшорних компаній за зовнішньоекономічними контрактами з ознаками фіктивності.

 

Увагою ДБР не обділена і колишній керівник Національного банку України В. Гонтарєва, яка перебуває в Лондоні, а також посадові особи, що здійснювали контроль і нагляд за рухом коштів за зовнішньоекономічними контрактами у сфері експорту продукції військового і подвійного призначення.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Дмитро Менделєєв. За його словами, слідчі встановлюють коло осіб, причетних до внесення змін у нормативно-правову базу Нацбанку, що дозволяє підприємствам ОПК здійснювати перерахування великих сум на рахунки офшорних компаній за зовнішньоекономічними контрактами з ознаками фіктивності.

"Період охоплення досліджуваних операцій за рахунками підприємств оборонної промисловості йде з 2000 р. і по теперішній час. Особливих відкриттів в цьому плані ДБР не чекає", - зазначає експерт.

Детальніше про корупцію в "Укроборонпромі" і як з цим боротися читайте у статті Дмитра Менделєєва "Троянські коні "Укроборонпрому"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".