Голова ЦВК спрогнозувала проблеми з явкою на позачергових парламентських виборах

19 червня 00:04

Сліпачук допускає, що громадяни можуть віддати перевагу літньої відпустки, а не голосування за кандидатів в депутати.

 

Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук повідомила, що ЦВК прогнозує проблему з явкою на позачергових парламентських виборах, запланованих на 21 липня.

"Йдеться не тільки про сезон відпусток, коли людина може дуже просто змінити своє місце голосування, але й про період, коли деякі українці їдуть заробляти гроші за кордон. А в голосуванні за кордоном є окремі труднощі", - розповіла голова ЦВК в інтерв'ю "BBC Україна", опублікованому у вівторок, 18 червня.

Сліпачук зазначила, що можливості українських посольств і консульств з організації виборів обмежені.

"Середина літа не є часом для легкого проведення виборів. Я вважаю, що будуть проблеми, пов'язані з планами людей на літо", - додала вона.

Нагадаємо, що на виборах президента України явка перевищила 62%.

Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових виборів на 21 липня.

24 травня група народних депутатів із фракції "Народного фронту" направила до Конституційного Суду подання щодо відповідності президентського указу Основному Закону з проханням розглянути його протягом двох місяців. КСУ приступив до розгляду подання 11 червня.

Якщо КСУ визнає, що указ глави держави не відповідає Основному Закону, то виборчий процес буде зупинено. Докладніше читайте у статті Сергія Рахманіна "Гра в швидкі "шашечки".