Нацполіція зафіксувала 11 тисяч порушень під час виборів

24 квiтня 22:36

У день голосування поліція відреагувала на 20 тисяч заяв.

 

Національна поліція за час проведення президентських виборів отримала 11 162 повідомлення про порушення.

"Найбільше навантаження по кількості повідомлень про порушення виборчого законодавства зафіксували в місті Києві, Дніпропетровській, Донецькій та Одеській областях", - повідомив Сергій Князєв, передає прес-служба поліції.

За даними поліції, 878 повідомлень кваліфіковано за статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення. До Єдиного реєстру досудових розслідувань слідчі внесли відомості про 430 події. У 30 випадках особам, винним у скоєнні зазначених кримінальних правопорушень, вже повідомлено про підозру.

"Безпосередньо в день голосування поліцією забезпечено своєчасне реагування на 20 тисяч заяв і повідомлень про злочини та інші події. Оперативно розкривали тяжкі злочини, повертали додому зниклих дітей, припиняли наркозлочини і забезпечили ефективну роботу по інших напрямках. Проте нагадую, що попереду у нас нові випробування: ми повинні гарантувати безпеку наших громадян під час Великодніх і травневих свят", - зазначив Князєв.

Раніше повідомлялося, що користувачі російськомовного сегменту соціальних мереж згадали вибори в Україні більше 8 млн разів в період з 1 по 23 квітня. Детальніше про президентську кампанію читайте в спецтемі DT.UA "Вибори-2019".