Партія Вакарчука отримала в Мін'юсті документи про перереєстрацію

21 травня 17:20

Політичну силу представили тиждень тому.

 

Міністерство юстиції України видало документи про перереєстрацію політичній партії, яку створили в 2015 році, на партію "Голос". Тепер політична сила фронтмена "Океан Ельзи" та громадського активіста Святослава Вакарчука зможе брати участь у найближчих виборах до Верховної Ради України.

"Файні новини: всі бюрократичні бар'єри подолано - сьогодні від Міністерства юстиції отримали документи про перереєстрацію партії", - йдеться в повідомленні партії у вівторок в Facebook.

"Ми розуміли, що часу у нас буде небагато і ми можемо не встигнути самотужки зареєструвати свою партію. Тому наші партнери із малого та середнього бізнесу дозволили нам використати свою партію, котру вони зареєстрували у 2015 році, щоб іти на місцеві вибори. Ми перереєстрували її у партію "Голос" і йдемо на вибори", - сказала глава штабу партії Юлія Клименко.

16 травня відбулась презентація партії Вакарчука "Голос", до складу якої увійшли екс-заступник міністра економіки Юлія Клименко, екс-голова правління Transparency International Ukraine Ярослав Юрчишин, доктор медичних наук Юрій Соколов, "кіборг" Андрій Шараскін і в. о. голови Одеської ОДА у 2016-2017 роках Соломія Бобровська. Партія декларує прихильність до євроінтеграції України, економічних реформ і деолігархізації.

Нагадаємо, 28 січня Вакарчук заявив, що не балотуватиметься на посаду президента України на виборах 31 березня 2019 року. Водночас він висловив переконання, що зараз "в джинсах" може зробити для України більше, ніж "вдягнувши краватку", і "не збирається стояти осторонь". Однак перед цим він підтвердив наміри йти в політику і залучити до неї якомога більше "нових обличь".

У 2007 році Вакарчук став депутатом Верховної Ради – був 15-м номером у списку пропрезидентського блоку "Наша Україна - Народна самооборона". Однак 16 грудня 2008-го він добровільно склав депутатські повноваження, заявивши, що політика - "брудна справа", і він розчарований.