Прем'єр-міністр Гончарук заявив, що напрямки Інституту національної пам'яті залишаться незмінними

19 вересня 03:00

Таку заяву прем'єр зробив після затвердження Кабміном звільнення директора Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича

 

Голову Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича звільнили вже офіційно - про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук на своїй сторінці в Facebook у середу, 18 вересня, тут же додавши, що Інститут національної пам'яті залишиться в статусі органу держвлади, а його робота не зміниться.

"Ключові напрями роботи Інституту залишаться незмінними. Ми добудуємо Меморіал героїв Небесної сотні і Музей Революції гідності, продовжимо створення Архіву національної пам'яті", - заявив Гончарук.

Він зазначив, що Україна залишить за собою лідерство в сфері вільного доступу до архівів радянських спецслужб. І пообіцяв, що Інститут надалі буде залишатися у статусі органу державної влади. В'ятровичу прем'єр подякував за роботу і досягнення.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Володимир В'ятрович покидає свій пост глави Інституту нацпам'яті.

Кабінет міністрів призначив В'ятровича директором Українського інституту нацпам'яті в березні 2014 року. У 2008-2010 роках очолював архів СБУ.

Коментуючи своє звільнення, В'ятрович заявив, що його звільнення не було для нього новиною.

Коментарі під публікацією прем'єр-міністра хоч і були численними, не відрізнялися різноманітністю. Майже всі коментуючі поставили єдине питання: якщо подякували за роботу і підтвердили досягнення, за що і навіщо звільнили професіонала?

Читайте також: Псевдоюридична маячня РФ не поширюється на територію України — В'ятрович відрегував на заяви СК РФ

Нагадаємо, Володимир В'ятрович був призначений директором Українського інституту національної пам'яті 25 березня 2014 року. У 2008-2010 роках очолював Архів СБУ і розкривав колишні архіви КДБ. У 2010-2011 роках працював в Українському науковому інституті Гарвардського університету. Автор і співавтор чотирнадцяти книг з історії визвольного руху та Другої світової війни.

Про ймовірність свого звільнення з займаної посади Володимир В'ятрович заявив ще в червні, оскільки він критикував ряд вчинків президента Зеленського та його команди.