Сенцов на YES попросив Зеленського боротися за визволення всіх українських в'язнів Кремля

13 вересня 13:58

Сенцова обміняли 7 вересня.

 

Звільнений з російського ув'язнення український режисер Олег Сенцов під час 16-ої щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), організованої міжнародним форумом YES у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука, попросив президента України Володимира Зеленського швидше домовиться про звільнення інших українських в'язнів Кремля.

"В деяких арміях світу є правило: коли воїн гине – його командир забирає жетон. Це сумна традиція. Я б хотів запровадити іншу. Мені б дуже хотілося, щоб ця банка (банка з наклеїним українським прапором, яку Олег Сенцов зберігав протягом всього ув'язнення та до якої після звільнення поклав тюремний нагрудний знак) якнайшвидше наповнилася бирками тих, хто досі в полоні в Росії, в Донбасі та в Криму. Пане Президенте, зробіть так, щоб ця банка якомога швидше стала повною", - сказав Олег Сенцов.

Дійзнайтесь ключові результати дослідження "Глобальне дослідження щастя і політичних поглядів", що охопило, за словами авторів, репрезентаційною вибіркою 51,9% населення світу, в спецпроекті "Зробіть нас щасливими!".

У четвер, 12 вересня, в Мистецькому Арсеналі почалася 16-а щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES). Тема форуму -"Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризі". DT.UA є інформаційним медіа-партнером 16-ої Щорічної зустрічі YES.

Дивіться онлайн-трансляцію YES 2019 разом з нами.