У Білому домі анонсували зустріч Зеленського та Трампа

19 вересня 10:17

Президенти зустрінуться в Нью-Йорку.

 

Білий дім анонсував зустріч президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським, яка повинна відбутися в Нью-Йорку наступного тижня. Згідно з повідомленням пресслужби Білого дому, майбутню зустріч Зеленський обговорив по телефону з віце-президентом США Майком Пенсом.

"Сьогодні віцепрезидент говорив по телефону з президентом України Володимиром Зеленським, щоб обговорити їх продуктивну зустріч 1 вересня у Варшаві, і обговорив майбутню зустріч президента Трампа з президентом Зеленським наступного тижня на Генеральній Асамблеї ООН в Нью-Йорку", - йдеться в повідомленні.

У Білому домі зазначили, що Пенс підтвердив прихильність Сполучених Штатів суверенітету і територіальної цілісності України.

Віцепрезидент підтвердив непохитну прихильність Сполучених Штатів суверенітету і територіальної цілісності України.

"Віце-президент подякував адміністрації президента Зеленського за сміливі дії по боротьбі з корупцією за допомогою законодавчих реформ і запропонував повну підтримку цих зусиль з боку США", - додали в Білому домі.

Раніше міністр закордонних справ Вадим Пристайко підтвердив, що Зеленський відвідає Сполучені Штати 23 вересня для участі у Генеральній асамблеї ООН.

Нагадаємо, що 25 липня Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Дональдом Трампом. Президент США привітав Україну з успішним проведенням вільних і демократичних парламентських виборів. Співрозмовники також домовилися предметно обговорити практичні питання українсько-американської взаємодії під час візиту президента України до США.

За словами секретаря РНБО Олександра Данилюка, основною темою майбутньої зустрічі стане співробітництво між державами у сфері нацбезпеки і оборони.