У день інавгурації Зеленського Коломойський зустрічався з Аваковим

23 травня 18:40

Олігарх спрогнозував склад коаліції в майбутньому парламенті і не виключив, що вона вирішить залишити Авакова на посаді голови МВС.

 

У день інавгурації Володимира Зеленського відбулася зустріч олігарха Ігоря Коломойського, який повернувся до України після тривалої відсутності, з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Олігарх охарактеризував її як "зустріч старих друзів", які не бачилися два роки.

В інтерв'ю "Українській правді" Коломойський охарактеризував свої стосунки з Аваковим як "бойову співдружність", запевнивши, що у нього з головою МВС немає ніяких точок перетину і спільних інтересів в бізнесі.

"Я з Аваковим не був знайомий особисто до 2014 року, поки він не став міністром внутрішніх справ, а я губернатором... Ніколи не перетиналися, не перетинаємося. Поки він при посаді, швидше за все, і не перетинатимемося... Немає бізнес-ідей, які б на сьогоднішній день могли б нас об'єднати. Навіть теоретично", - розповів олігарх.

Від відповіді на питання, чи збирається Володимир Зеленський зберегти за Аваковим посаду міністра внутрішніх справ, Коломойський ухилився, однак припустив, що це може зробити майбутня коаліція, до якої увійде пропрезидентська партія "Слуга народу".

"Новий президент не має відношення до цієї посади. Так які у нього можуть бути наміри в той чи інший бік, якщо він до цієї посади не має відношення?", - поставив риторичне питання олігарх.

За словами Коломойського, говорити про склад коаліції у Верховній Раді дев'ятого скликання ще зарано, однак спрогнозував, що до неї увійдуть "Слуга народу" ще одна або дві партії. Олігарх засумнівався, що партії Зеленського за результатами виборів вдасться сформувати однопартійну більшість.

"Чи вірю я в те, що вони візьмуть більше 50% і зможуть самостійно, не створюючи коаліцію, сформувати уряд? Це було б дуже сміливе твердження, скажімо так. Але мені здається, що якась коаліція все одно буде. З двох або трьох партій", - зазначив олігарх.

На думку Коломойського, і Аваков, і генпрокурор Юрій Луценко продовжать працювати на своїх посадах як мінімум до виборів нової Ради.

"Я думаю, що до виборів будуть нормально працювати, виконувати свої обов'язки. Якщо раптом не захочуть грюкнути дверима і піти в політику, або просто відпочити. Там працювати – не великий цукор. Комусь здається, що там медом намазано", - заявив олігарх.

Як повідомлялося, 16 травня олігарх Ігор Коломойський після дворічної відсутності повернувся до України. Разом з ним чартерним рейсом прилетіли з Ізраїлю народний депутат від "Відродження" Андрій Шипко і співвласник "Кварталу 95" Тимур Міндіч. За словами олігарха, найближчі п'ять років він планує "насолоджуватися життям в Україні".

За словами олігарха, після повернення до України він жодного разу не бачився з Зеленським і привітав його з перемогою на виборах по телефону.

Раніше Коломойський неодноразово обіцяв повернутися до України після изборания Володимира Зеленського президентом, а також заявив, що розраховує на призначення свого адвоката Андрія Богдана главою Адміністрації президента.

21 травня Володимир Зеленський підписав указ про призначення Андрія Богдана главою АП. При цьому, за даними DT.UA він проігнорував рекомендації Курта Волкера. Спецпредставник Держдепартаменту США настійливо рекомендував президенту України не призначити на посаду людину, близьку до олігарха Ігоря Коломойського.