У МЗС не потвердили візит Трампа та Джонсона в Україну

29 лютого 02:13

Президента США і британського прем'єра запросили в Київ на 8 травня, але офіційної згоди Вашингтон і Лондон ще не давали.

 

Вашингтон і Лондон не підтвердили візит президента США Дональда Трампа і прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона до Києва. Обох запросили в Україну 8 травня на заходи, приурочені до 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

"Президент США запрошений в Україну, також запрошений і прем'єр-міністр Великої Британії. І саме про них обох йшлося в статті The Guardian, що не підтверджена офіційними каналами", - повідомив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в інтерв'ю телеканалу "Україна 24", що транслювалося ввечері в п'ятницю, 28 лютого.

За словами кервника МЗС, Джонсон і Трамп запропонували українській стороні зробити візит у відповідь, коли буде можливість. Але про конкретні дати не йшлося.

Напередодні видання The Guardian із посиланням на джерела в Києві повідомило, що Дональд Трамп і Борис Джонсон можуть прилетіти в Україну 8 травня.

Серед варіантів, які вважаються компромісними у Вашингтоні і Лондоні, - не відвідування Москви 9 травня, а участь у церемоніях в Києві 8 травня.

Видання пише, що "уряд у Києві наполегливо працює над тим, щоб представити українські церемонії як більш прийнятний спосіб вшанувати пам'ять про страждання Другої світової війни, без ризику схвалити російську агресію".