У Покровську суд зобов'язав окружну виборчу комісію перерахувати бюлетені

28 липня 01:04

Суд визнав протиправними дії окружної виборчої комісії

 

З вимогою перерахувати голоси до суду звернувся кандидат у нардепи мер Добропілля Андрій Аксьонов. Він вважає, що на одній з дільниць округу, де він балотувався в депутати, була здійснена фальсифікація.

Донецький окружний адміністративний суд ухвалив рішення про перерахунок голосів на виборчій дільниці 141065 у Покровську через різні цифри в протоколах.

Відповідно до протоколу про підрахунок голосів виборців, отриманому Аксьоновим на даній ділянці 22 червня, за кандидата в нардепи від "Опозиційної платформи - За життя" Руслана Требушкина проголосувало 165 осіб. Однак у протоколі, який відправили у ЦВК, було відзначено 416 голосів.

Представники штабу Аксьонова звернулися зі скаргою в ОВК, однак їх вимоги не були задоволені. Після цього вони звернулися до суду.

Донецький окружний адміністративний суд постановив визнати протиправними дії окружної виборчої комісії виборчого округу № 50 з прийняття і обліку відомостей про підрахунок голосів виборців на ДВК № 141065 та зобов'язати окружну виборчу комісію з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50 провести повторний підрахунок голосів дільничної виборчої комісії № 141065.

Реакції ЦВК на рішення суду ще не було.

Раніше стало відомо, щозгідно з даними Центральної виборчої комісії, лідером парламентської гонки на окрузі №69 став Віктор Балога від партії "Єдиний центр". Однак після виникнення сумнівів у правильності підрахунку було вирішено перерахувати голоси. З 9 ранку 27 липня Окружна виборча комісія №69 початку повторний перерахунок голосів.

Про це повідомило регіональне відділення Громадянської мережі ОПОРА у Facebook.

"Станом на 9.00 окружна виборча комісія №69 (центр - Мукачево) розпочала повторний підрахунок голосів на всіх дільницях 133 округу", - йдеться в повідомленні.

Однак до кінця дня ОПОРА на тій же сторінці в соцмережі розмістила наступне повідомлення, яке виключило перше: в Мукачево скасували повторний підрахунок голосів на всіх 133 дільницях 69 округу.

Згідно з повідомленням, перерахунок скасувала Центральна виборча комісія.