У Раді пояснили, як Яременка відкликатимуть з посади голови "міжнародного комітету"

08 листопада 15:16

Заява про відкликання спочатку має бути погоджена зі "Слугою народу".

 

Рішення про відкликання депутата від "Слуги народу" Богдана Яременка з посади голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва має ухвалити парламент, перед цим його заяву повинна ще погодити президентська фракція. Про це повідомив голова підкомітету з питань Регламенту Верховної Ради Павло Фролов.

"Рішення про відкликання народного депутата з посади голови комітету має ухвалюватися на пленарному засіданні Верховної Ради 226 голосами. Оформлюється відповідна постанова, де зазначається підстава відкликання", - розповів Фролов у коментарі "Укрінформу".

За його словами, заява про відкликання має бути погоджена зі "Слугою народу", оскільки за її квотою депутата обрали головою комітету.

Раніше ЗМІ опублікували фото секс-листування Яременка. Сам депутат спершу все заперечував і заявляв, що нібито сфабрикував листування, щоб "спровокувати непрофесійних журналістів". Однак вже ввечері 30 жовтня видалив цей пост і написав новий, у якому приніс публічні вибачення своїй родині, фракції і президенту Володимиру Зеленському. Але про журналістів, яких він нібито провокував, "забув".

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що є три варіанти вирішення ситуації: Яременко йде з посади голови комітету, йде з фракції або добровільно складає депутатський мандат.

Три фракції в Раді почали вимагати звільнити Яременка з посади голови "міжнародного комітету".

Після цього Яременко написав заяву про складання повноважень, але заявив, що передасть її голові Верховної Ради, якщо рішення про його відставку прийме фракція "Слуга народу".