Україна вибачилася перед Нідерландами за зірвану зустріч Зеленського з Рютте

10 жовтня 17:07

Раніше DT.UA повідомляло про те, що Зеленський не з'явився на двосторонню зустріч із прем'єром Нідерландів.

 

Очільник МЗС України Вадим Пристайко публічно вибачився перед нідерландським колегою Стефаном Блоком за зірвану з вини України зустріч президента Володимира Зеленського із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте у Нью-Йорку.

На пресконференції в Києві міністр закордонних справ України розповів про те, що переговори Зеленського з Рютте стояли в графіку політиків на полях Генеральної асамблеї ООН, передає "Європейська правда".

"Справді, зустріч була запланована. На превеликий жаль, чисто з технічних причин вона не відбулася, і це відбулося через неорганізованість та проблем з української сторони. Нідерландська сторона була готова", - розповів Пристайко.

Він вибачився перед нідерландською стороною і пообіцяв, що таку зустріч організують найближчим часом. За словами глави МЗС, у тому, що трапилося, немає ніяких дипломатичних жестів.

За даними видання, того дня у Зеленського затягнулася зустріч із Меркель, у зв'язку з чим переговори з Рютте не відбулися.

Своєю чергою, Блок зазначив, що вчора він зустрівся з Зеленським.

Головна редакторка "Дзеркала тижня" Юлія Мостова у своїй статті "Між стільцями" писала про те, що у вересні Зеленський не з'явився на двосторонню зустріч із прем'єром Нідерландів на полях Генасамблеї ООН і сталося це на тлі скандалу, пов'язаного з передачею Росії підозрюваного у справі збитого в 2014 році "Боїнга" Малайзійських авіаліній Володимира Цемаха.

Читайте також: У МЗС Нідерландів відзначили готовність України співпрацювати у справі MH17

Раніше повідомлялося, що депутати парламенту Нідерландів закликали уряд країни докладніше розслідувати роль України у катастрофі малазійського Boeing, який прямував рейсом з Амстердама в Куала-Лумпур. Влітку 2014 року літак збили у небі під Шахтарськом з російського ЗРК "Бук", що належав 53-й бригаді, дислокованій під Курськом. Усі 298 осіб загинули.