Україна видала Азербайджану опозиціонера для створення сприятливих умов переговорів Зеленського з Алієвим – оглядач

27 сiчня 17:30

Якби Зеленський усвідомлював інтереси країни, розумів суть роботи дипломатії та розвідки, замислювався про нюанси місцевої політичної культури, то його відповідь азербайджанському президентові була б іншою, зазначає Кравченко.

 

Президент України Володимир Зеленський свою зовнішню політику здійснює з розрахунком на особисту чарівність, пише оглядач відділу міжнародної політики Володимир Кравченко у своїй статті для ZN.UA.

Оглядач підкреслює, що заради цього Зеленський і його команда йдуть на цинічні дії.

Наприклад, щоб створити сприятливе тло для перемовин українського президента в Баку з Ільхамом Алієвим, Київ видав азербайджанцям блогера-опозиціонера Ельвіна Ісаєва. Твитнуть Поделиться

"Але якщо Зеленський розраховує не тільки на ефект, а й на результат, то тоді на запитання Алієва: "Скажіть, що ми можемо зробити для України?" - з вуст українського президента не мала звучати відповідь: "Відкрийте ресторан азербайджанської кухні". Якби Зеленський усвідомлював інтереси країни, розумів суть роботи дипломатії та розвідки, замислювався над нюансами місцевої політичної культури, то його відповідь азербайджанському президентові була б іншою", - пише Кравченко.

А так платою за піднесену Алієву "голову" його опонента стали не контракти для українських компаній і не азербайджанські інвестиції в нашу економіку, а можлива поява ще одного закладу харчування екстра-класу... Твитнуть Поделиться

Детальніше, чому Закон "Про розвідку" не рятує саму розвідку, читайте в статті Володимира Кравченка "Ліс" на задвірках" для видання "Дзеркало тижня. Україна".