Вакарчук розповів у кого він бере гроші для своєї партії "Голос"

21 травня 04:18

Вакарчук сказав, що вкладає в будівництво своєї партії і власні гроші.

 

Співак Святослав Вакарчук, який створив нову партію і планує йти з нею на вибори, заявив, що його політична сила не отримує коштів від олігархів - його підтримують люди, яким небайдуже майбутнє країни, а не тільки власний добробут.

Про це Вакарчук говорив в ефірі "Свободи слова" на ICTV, передає Українська правда.

"Ми точно не збираємося брати жодної копійки ні в одного з олігархів, або тих, кого вважають олігархами, тому що я вважаю неприпустимим говорити про боротьбу з олігархами, а потім приходити і брати у них гроші", - заявив він.

Вакарчук нагадав, що так "деякі роблять".

"Я знаю людей, які щодня говорять, що треба боротися з олігархами, але насправді ми всі розуміємо, що якби не було олігархів, то (у них) політичного майбутнього теж, можливо, не було б", - сказав він.

"Ми діємо абсолютно іншим способом, вже сьогодні у нас є десятки достатньо заможних людей, яким дуже далеко до олігархів, які чесно заробляють свій шматок хліба і мають якийсь бізнес, які готові нас підтримувати і підтримують в даний момент", - розповів Вакарчук.

Він додав, що вкладає у кампанію і свої гроші. Крім того, в ефірі програми Вакарчук звернувся до глядачів із закликом, хто хоче, фінансово підтримати нову політичну силу на сайті партії "Голос".

"Ми впевнені, що треба по-новому це робити... Ви знаєте, якщо робити по-чесному і ефективно свою передвиборчу кампанію, то вона буде коштувати у рази менше, ніж її малюють сьогодні політтехнологи всім цим надутим грошовим мішкам", - підкреслив Вакарчук, який пообіцяв, що в списку його партії буде багато молодих, нових облич, які зарекомендували себе професіоналами на місцях і залишилися при цьому порядними.

Нагадаємо, 28 січня Вакарчук заявив, що не балотуватиметься на посаду президента України на виборах 31 березня 2019 року. Водночас він висловив переконання, що зараз "в джинсах" може зробити для України більше, ніж "вдягнувши краватку", і "не збирається стояти осторонь". Однак перед цим він підтвердив наміри йти в політику і залучити до неї якомога більше "нових обличь".

16 травня відбулась презентація партії Вакарчука "Голос", до складу якої увійшли екс-заступник міністра економіки Юлія Клименко, екс-голова правління Transparency International Ukraine Ярослав Юрчишин, доктор медичних наук Юрій Соколов, "кіборг" Андрій Шараскін і в. о. голови Одеської ОДА у 2016-2017 роках Соломія Бобровська. Партія декларує прихильність до євроінтеграції України, економічних реформ і деолігархізації.

У 2007 році Вакарчук став депутатом Верховної Ради – був 15-м номером у списку пропрезидентського блоку "Наша Україна - Народна самооборона". Однак 16 грудня 2008-го він добровільно склав депутатські повноваження, заявивши, що політика - "брудна справа", і він розчарований.