Янукович схвалив допуск іноземних військ для навчань в Україні

07 травня 15:02

Протягом року в Україну для проведення спільних навчань прибудуть декілька тисяч військовослужбовців і сотень одиниць техніки з більш ніж двох десятків країн світу.

 

Президент Віктор Янукович підписав закон про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2013 році для участі у багатонаціональних військових навчаннях.

Нагадаємо, планується, що протягом року в Україну для проведення спільних навчань прибудуть декілька тисяч військовослужбовців і сотень одиниць техніки з більш ніж двох десятків країн світу. Окрім країн НАТО, у спільних навчаннях з Україною візьмуть участь Росія і Білорусь.

Українсько-білоруські навчання заплановано на квітень-листопад. У цей же період пройдуть українсько-російські навчання. Крім того, у травні-червні Україна і Росія проведуть Фарватер світу-2013.

Спільні військові навчання України і НАТО пройдуть у червні-липні у рамках СіБриз-2013. Ще один етап навчань пройде у липні-вересні.

Крім того, у серпні-вересні в Україні пройдуть військові навчання Кленова арка-2013. У навчаннях з Україною візьмуть участь Канада, Литва і Польща.

Нагадаємо, раніше парламент України ухвалив рішення про допуск іноземних військ для проведення багатонаціональних військових навчань. Рішення підтримали 342 депутати - всі фракції парламенту, окрім комуністів.

Читайте також:

Світові військові витрати у 2012 році скоротилися, в Україні - зросли

НАТО: Співпраця з Україною залишається "активною і відвертою"

У Севастополі відкрили тренувальний центр по боротьбі з піратами