За кордоном до виборів відкриють більше виборчих дільниць — МЗС

23 травня 20:17

У МЗС сподіваються, що українці за кордоном зможуть проголосувати.

 

Міністерство закордонних справ у зв'язку з проведенням дострокових парламентських виборів створило робочу групу з підготовки виборів на закордонному окрузі і сподівається на відкриття кількох додаткових ділянок на закордонному виборчому окрузі до парламентських виборів. Про це повідомив держсекретар МЗС Андрій Заєць, передає Інтерфакс-Україна.

"Зараз необхідно, щоб керівники закордонних диппредставництв забезпечили проведення виборів народних депутатів. Наше завдання номер один, до виборів, створити максимальні можливості для того, щоб всі бажаючі проголосувати за кордоном, мали таку можливість", - сказав Заєць.

На його думку, необхідно відкрити додатково одну-дві ділянки за кордоном до парламентських виборів.

Читайте також: Гламур, пропаганда і вибори

Нагадаємо, під час проведення президентських виборів за кордоном були відкриті 101 виборча дільниця в 72 країнах світу. Українці шикувалися у величезні черги, щоб проголосувати. Зокрема, на всю Польщу було всього чотири виборчих дільниці, в Німеччині - п'ять. Величезні черги шикувалися біля посольства України в Таллінні і Празі.

В Україні офіційно 24 травня стартує виборчий процес. Виборці можуть змінити своє місце голосування з п'ятниці, 24 травня.