Зеленський назвав мерів трьох міст, які йому не подобаються

11 жовтня 06:50

Президент сказав, що на місцевих виборах його партія їх підтримувати не буде

 

Президент Зеленський відкрито визначив своє ставлення до мерів трьох найбільших міст України, зазначивши, що він і його партія не буде підтримувати їх на майбутніх місцевих виборах.

Володимир Зеленський і партія Слуга народу на місцевих виборах не будуть підтримувати діючих міських голів Одеси, Харкова та Дніпра. Про це глава держави сказав у ході прес-марафону у четвер, 10 жовтня.

"Партія Слуга народу і я особисто не будемо підтримувати діючих мерів тих міст. Це однозначно, ми ніколи цього не будемо робити, хоча я знаю, що у них є велика підтримка в містах. Ми розуміємо, що наші губернатори не мають єдиної позиції з мерами тих міст, але їх вибирають люди", - зазначив президент.

Зеленський також підкреслив, що обіцяв перезавантаження влади, тому нова команда "буде готувати міцних людей як альтернативу".

Президент України Володимир Зеленський заявив, що міський голова Дніпра Борис Філатов повинен завершити якісний ремонт Нового мосту до Дня міста – 14 вересня, інакше міський голова повинен піти у відставку. Про це він заявив під час візиту до Дніпра 12 липня. Нагадаємо, під час візиту в Дніпро в липні Зеленський запропонував Філатову парі. У суботу, 7 вересня, Борис Філатов відкрив міст після капремонту, вигравши таким чином парі. Однак, пізніше в прокуратурі повідомили, що при проведенні тендерів були допущені порушення, в результаті чого в мерії Дніпра пройшли обшуки, а семи чиновникам були оголошені підозри.