Зеленський представив колективу МЗС нового очільника відомства

11 вересня 11:56

"Я з ним працюю близько чотирьох місяців. Дуже задоволений нашою роботою", - сказав президент про Пристайка.

 

Президент Володимир Зеленський сьогодні представив колективу МЗС України нового очільника Вадима Пристайка. Голова держави зазначив, що дипломати добре знають Пристайка, а також підкреслив, що задоволений його роботою на посаді заступника голови Офісу президента.

"Я з ним працюю близько чотирьох місяців. Дуже задоволений нашою роботою. Часом є складні рішення і складні розмови. Були телефонні розмови з дуже складними людьми – нам потрібно було вирішувати за одну секунду, і я бачив, як це робив Вадим, як він мені справді дуже допомагав", –цитує президента його пресслужба.

Він також подякував МЗС за роботу й висловив упевненість, що під керівництвом Пристайка міністерство та українська дипломатія вийдуть на ще більш високий рівень.

Зі свого боку новий міністр закордонних справ зазначив: "Ваше "військо" (дипломатичне, – ред.) навчене, дисципліноване, досвідчене й готове до застосування. Будь ласка, розраховуйте на нас. Ми вдячні за увагу та повагу до нашого відомства. Ми цінуємо все".

Раніше повідомлялося, що посаду міністра закордонних справ в уряді Олексія Гончарука обійняв Вадим Пристайко. Його кандидатуру, запропоновану президентом Володимиром Зеленським, підтримали 310 народних депутатів.

Кадровий дипломат Вадим Пристайко з 2014 по 2017 роки обіймав посади заступника міністра закордонних справ – керівника апарату, першого заступника міністра закордонних справ. З 2017 року по 2019 рік очолював місію України при НАТО.

Детальніше про призначення Пристайка і відношення Зеленського до дипломатів читайте у матеріалі Володимира Кравченка "Зайва ланка?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".