Зеленський призначив нового начальника Департаменту захисту національної державності СБУ

24 липня 01:33

Полковник Сергій Андрущенко – кадровий офіцер СБУ.

 

Президент України Володимир Зеленський призначив новим начальником Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України Сергія Андрущенка. Відповідний указ №550/2019 опублікований на сайті президента України від 23 липня.

"Призначити Андрущенка Сергія Анатолійовича начальником Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України", – сказано в документі.

Полковник Сергій Андрущенко – кадровий офіцер СБУ. З 2014 року очолював управління СБУ "Т" – протидії тероризму у складі Департаменту захисту національної державності. Брав участь у розкритті підготовки низки терористичних актів на території України та операції з викриття російського агента Кирила Вишинського. Звільнився з СБУ у 2018 році.

Нагадаємо, 28 травня президент Володимир Зеленський призначив колишнього міністра фінансів Олександра Данилюкасекретарем Ради національної безпеки й оборони.

Зеленський також ввів до складу РНБО в. о. голови СБУ Івана Баканова, новопризначених начальника Генштабу ЗСУ Руслана Хомчака і голову СЗР Олексія Бухарєва, голову Держфінмоніторингу Ігоря Черкаського, голову ОП Андрія Богдана та його заступників Вадима Пристайка і Руслана Рябошапку.