Змінити місце голосування перед виборами можна з 24 травня – "ОПОРА"

23 травня 19:28

Проте в органах ведення Держреєстру виборців завтра ще можуть бути не готові до звернень, зазначили в організації.

 

Українці зможуть змінити виборчу адресу перед достроковими парламентськими виборами вже з п'ятниці, 24 травня. Про це повідомляє в четвер агентство "УНН" з посиланням на Громадянську мережу "ОПОРА".

"Від завтра вже можна буде звертатися, з початку виборчого процесу. Правда, не факт, що у Державному реєстрі виборців будуть до цього готові, але звертатися вже можна", - розповіли в "ОПОРІ".

Виборець повинен буде подати заяву про тимчасову зміну місця голосування, вказавши виборчу дільницю або адресу, за якою він може проголосувати.

Як повідомила раніше голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук, з 24 травня в Україні починається виборчий процес. Згідно із законодавством, виборчий процес позачергових парламентських виборів починається наступного дня після публікації відповідного указу.

Сьогодні в газеті "Урядовий кур'єр" опублікували указ президента Володимира Зеленського про розпуск парламенту і призначення на 21 липня позачергових виборів у Раду.

Тим часом Верховний суд зареєстрував два позови про визнання протиправним і недійсним указу про розпуск Ради. Суддя повинен протягом п'яти днів визначити наступні процесуальні дії.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій також заявляв про те, що указ Зеленського про розпуск парламенту суперечить чинній Конституції й депутати у зв'язку з цим звернуться до Конституційного суду.