Мораес не зіграє за Україну в матчах проти Сербії та Люксембургу

22 травня 15:22

Футболіст травмований.

 

Нападник "Шахтаря" Жуніор Мораес отримав травму в матчі з "Зорею": у нього діагностовано перелом двох ребер. На відновлення Мораєсу знадобиться близько місяця. Про це повідомляє прес-служба донецького клубу.

Таким чином, Мораес не допоможе збірній України в матчах відбору на Євро-2020 проти Сербії і Люксембургу, які відбудуться на початку червня.

Нагадаємо, Мораес отримав українське громадянство у березні і вже встиг зіграти за збірну України в матчі з Португалією (0:0) і Люксембургом (2:1).

В кінці березня видання Mais Futebol повідомило, що Жуніор Мораес, можливо, порушив статтю 7 статуту ФІФА, зігравши за збірну України в матчах проти Португалії та Люксембургу після отримання громадянства.

У статуті зазначалося, що футболіст повинен жити безперервно, принаймні, 5 років після досягнення 18-річчя на території країни, в якій він отримав нове громадянство. При цьому Мораес виступав на правах оренди в Китаї чотири місяці, через що міг порушити правила.

В Португалії та Люксембурзі вимагали зарахувати Україні технічні поразки, але 3 травня контрольно-дисциплінарний комітет УЄФА вирішив не карати команду Шевченка зняттям очок.

Раніше повідомлялося про те, що Люксембург подасть апеляцію на рішення УЄФА по справі Мораеса.